Beleggen: ‘Ga niet als een beursbokito op jacht naar rendement

 In algemeen
Deze week verlaagde Triodos Bank als eerste bank in Nederland de spaarrente voor een normale internetspaarrekening naar 0 procent. Ook bij andere aanbieders lopen de rentes hard terug.

 

Door het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) is het zelfs niet ondenkbaar dat consumenten binnenkort moeten gaan betalen om hun spaargeld bij een bank te stallen. In een aantal andere Europese landen is het al zover.

Uit onderzoek van Kantar TNS bleek eind 2016 dat meer particulieren vanwege de lage spaarrente kiezen voor beleggen. Het voormalige TNS NIPO telde vorig jaar 1,21 miljoen beleggende huishoudens, honderdduizend meer dan een jaar eerder. Een trendbreuk, volgens het onderzoeksbureau.

Maar is beleggen wel voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

Recent Posts
Neem contact op

Stuur ons een email, en u krijgt binnen 24 uur antwoord.

Start typing and press Enter to search